19.9.2009

Pasir Jambak

Viisi päivää siinä taisi vierähtää kirjoja lueskellessa, mutta viimeisenä kokonaisena päivänä tuli sentään tehtyä hiukan muutakin kuin vain levyteltyä. Jotain 5-10km biitsin edessä on pieni asuttamaton saari jonka ympärillä olisi hyvät snorklailumahdollisuudet ja pääsisihän sitä myös levyttämään autiolle saarellekkin ja pari muuta kaveria halusi ehdottomasti sinne, joten ei muuta kuin matkaan. Snorklailuun vesi tosin oli aivan lian sameassa kunnossa, mutta oli siinä edessä sen näköiset korallit, että paremmalla tuurilla siinä olisi voinut olla todellakin hyvä snorklata ja tuli siinä silti nähtyä älyttömän kokoinen Moray eel, mitä sitten onkaan suomeksi. Muuten päivä vierähti rannalla notkuessa ja kookosta juoden ja syöden. Takaisin tullessa sitten tulikin reilumpi sade ja paikalliset kalastajat esitteli meille päivän saalistaan, kun autettiin työntään niitten vene ylös. Olivat kalastaneet yhden pienen hainkin.

Muutenkin yhtä päivää lukuunottamatta joka päivä satoi enemmän tai vähemmän. Ensimmäisenä päivänä tuli juteltua parin ranskalaisen surffaajan kanssa, koska se sadekausi täällä oikeen alkaakaan ja veikkailtiin, että eikö se joskus lokakuussa ollut. Tähän vähän sivummalla ollut vanhempi hollantilainen pitkäaikaisasukki totesi, että nyt. Nyt? Niin nyt syyskuussa. Siihen mennessä ei toki ollut koko reissulla tullut kuin pieniä sateita, mutta tästä puolen tunnin päästä alkoi ehkä 12h kestävä kunnon rankkasade. Muina päivinä (lukuunottamatta yhtä sateetonta) sateet sitten alkoivat vaihtelevasti kolmen ja seitsemän välillä ja jatkuivat yöhön. Kuulin myös samalla että Padang (siis kaupunki tästä ehkä 15km etelään) on Indonesian sateisin paikka ja vettä tulee vuotuisesti reilut 4,5m ja on näin myös yksi maailman sateisimpia asutettuja paikkoja.

Saa nähdä jaksaako sitä väsätä seuraavaan merkintään jotain isompaa yhteenvetoa Sumatralta, mutta lyhyesti paikka on erittäin aliarvostettu (ainakin matkailijamäärissä, joka tosin taitaa olla vain hyvä asia), mutta Lake Toba meininkinsä ja Lake Maninjau ja Harau Valley maisemiensa puolesta ovat ihan ehdotonta kärkeä matkustuspaikkoina, eikä voi kuin ihmetellä miten tämän enempää porukkaa ei tännepäin vaella.

Tänään sitten Kuala Lumpuriin (mistä tämä blogi on nettiin laitettukkin) ja huomenna Down Under, josta on täällä olleilta muilta matkaajilta saanut reilusti vinkkejä. Nyt tai kohta pitäisi olla myös lisätty kuvia reissusta. Tuonne picasaan omia kuvia ja naamakirjaan muutamia kuvia omasta pärstästä, muttei viitsi niitä missään kuvasivuilla julkaista, koska eivät ole omia otoksi ja naamakirjajulkaisuun on lupakin kysytty.

-Arto, Pasir Jambak, Sumatra, Indonesia (lähetetty Kuala Lumpurista)

1 kommentti:

  1. Hieno reissu sinulla- hyvää ja mielenkiintoista matkaa edelleen!
    Kiitos petipaikasta Veittolantiellä, yövyimme paluumatkalla Annan ja Tuomaksen synttäreiltä.
    Terv. Päivi ja Matti

    VastaaPoista