10.9.2009

Paluu kuumuuteen

Tuossa Danau Toban, Bukittinggin ja Haraun laakson aikana ehti jo tottua liiaksi mukaviin karvan alle 30 lämpötiloihin, kun nyt on tuntuu tukahduttavan kuumalta, kun Danau Maninjaulla on normaali tropiikin lämpö ja aurinko paistaa täydeltä. Pistää myös mietityttämään huomiseksi suunnittelemani Maninjaun ympäriajon kannalta. Vaihtuuko viime hetkellä polkupyörä moottori käyttöiseen? Huomisen murheita nämä.

Päivitystä edelliseen eli jäi se vuori valloittamatta ja matka jatkui Haraun laakson todella näyttäviin maisemiin. Paikasta tuli heti alkuun mieleen Yosemiten kansallispuisto. Toki kasvillisuus on hieman erilaista, lämpöäkin taisi olla vähän enemmän kuin viime joulukuussa, mutta samantyylinen laakso tämäkin (ehkä 1/3 mittakaavassa). Muita turisteja ei paikalla pahemmin nähty, kun paikassa on yksi guesthouse ja siellä ensimmäisenä yönä 4 muuta matkailijaa, toisena 2 ja viimeisenä pääsi olemaan ainoa vieras. Siinä sitä kierrellä vesiputouksia ja laaksoa muutenkin.

Nyt takaisin järven rannalla. Vesi on lämpimämpää ja maisematkin näyttävämmät kuin Toballa, mutta jotain tästä puuttuu, eikä paikka ainakaan ihan alkuun vaikuta lähellekkään yhtä miellyttävältä. Saa nyt nähdä kauanko täällä viihtyy, mutta täältä sitten jo meren rannalle(ehkä Padangin kautta) odottelemaan ensi viikon lauantain lentoa takaisin Kuala Lumpuriin ja sieltä seuraavana päivänä Ausseihin.

-Arto, Maninjau, Sumatra, Indonesia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti