30.8.2009

Lake Toba

Mietin jo tuossa muutama päivä sitten bussissa, miten valittaisin Medanista ja kuinka ankea paikka se on. Taksikuski vei ensin ihan väärään paikkaan, että olis saanut jotain provikoita matkanjärjestäjältä mun kyydistä Toballe. Sitten paikallisbussilla joku 5km matka oikealle bussiasemalle, josta pääsi sitten jo parilla eurolla Lake Tobaa kohti. Bussikyyti oli vähintään mielenkiintoinen ensimmäisen tunnin (seuraavat 3 olikin aikamoista tuskaa). Harvemmin näkee (ikinä) yhtä huonokuntoista bussia sisältä. Aluksi olis erittäin tyytyväinen ettei bussissa ollut kuin matkustaja per paikka, mutta ei sitä kauaa kestänyt ja parhaillaan Hiacessa oli 16 kaveria. Kaikesta tästä selvittyä Toba on ollut aivan loistava paikka, jossa on todella vähän muita matkailijoita. Ei voi kuin ihmetellä, että täältä löytyy muutamia kohtuullisen isojakin hotelleja ja guesthouseja ainakin parin tuhannen turistin majoittamiseen. Oman arvioni mukaan täällä on ehkä 50 muuta matkailijaa. Ehkä tämä on 10-20 vuotta sitten ollut huomattavasti suositumpi paikka, mutta ei voi kuin ihmetellä miksei tänne tule enää tämän enempää porukkaa.

Heti satamassa sai kuulla hyvää iltaa ja perkele suomeksi. Aamuisin tulee hyvät huomenet ja iltaisin baareissa lisää kiroilua paikallisilta, kun näkevät. Ilmeisesti paikka on edelleen suomalaisen reppuväen suosiossa, kun paikallisten nuorten suomenkielen taito on vähintään hämmästyttävä. Ei kuitenkaan häiritsevällä tavalla, kuten jossain muualla voisi olla, koska perinteinen turistin kusetus- ja rahastusmeininki täältä tuntuu puuttuvan kokonaan. Päivät on kulunut Tuk Tukin kylää kierrellessä ja uidessa. Yhtenä päivänä vuokrasin skootterinkin ja kiersin puolet Samosirin "saaresta". Tietenkin kun lähtiessä tihkutti ja pilviä oli jokapuolella unohtui aurinkorasva huoneeseen ja palatessa oli hyvä Toban "rusketus". Päivisin täällä on jotain 27 astetta ja yleensä pilvistä, eikä aurinkokaan tunnu mitenkään polttavan kuumalta, mutta paikkahan on melkein päivän tasaajalla, joten "rusketus" on taattu. Iltaisin on sitten tullut otettua muutama Bintang (indonesialainen olut) ja nautittua paikallisesta iltamenosta.

Äitelle tiedoksi, että wifi on ihan vaan langaton netti. Täältäkin yhdeltä guest houselta sellainen löytyi, jossa ollaan tällä hetkellä syömässä lounasta ja juomassa banana lassia.

-Arto, Tuk Tuk, Samosir, Sumatra, Indonesia

1 kommentti:

  1. Ne vaan kusettaa sua tavalla jota et oo vielä itsekään hokannut.. ;)

    VastaaPoista