22.8.2009

Takaisin Kuala Lumpurissa

Lihapullia ei ole ruokalistalla ellei mene IKEAan jonne en ainakaan vielä ole päätynyt. Nyt yhteen vetona vähän Perhentianista ja eehkä enemmän sukelluksesta ja jos on aiemmin ollut finglishiä, niin nyt sitä vasta tuleekin, koska näistä tropiikin kaloista ei todellakaan ole mitään hajua suomenkielisistä nimistä, en jaksa niitä etsiäkkään, enkä keksiä omia nimiä, eikä suorissa suomennoksissakaan oikein ole mitään järkeä vai kuulostaako sairaanhoitajahai hyvälle. Aloitetaan hailla, jotka ovat kuin busseja eli kun niitä odotat ei niitä näy missään ja sitten tulee 3 kerralla. Ensimmäisten 9 sukelluksen aikana en nähnyt yhtänkään ja sitten 10. 5 3 nurse sharkia ja 2 blacktip reef sharkia. Melkein kaikilla lopuilla sukelluksilla niitä tulikin vastaan eri muodoissa. Perhentiania matkakohteena voi suositella sukelluksesta kiinnostuneille ja pariskunnille. Kenenkään muun en usko siellä kauaa viihtyvän kalliin hintatasonsa ja yleisen menonsa vuoksi. Viikko tuolla tulikin sukellusten ulkopuolella lähinnä levyteltyä riippumatossa ja hengattua Alu Alun (sukellusliike) henkilökunnan kanssa.

Lisäksi Finding Nemo on täysin epärealistinen elokuva, koska kukaan ei ikinä ole nähnyt clown fishin (siis nämä kalat mitä Nemokin edustaa) naamalla iloista ilmettä, kuten elokuvassa. Normaali ilme sen sijaan on "senttikin lähemmäs niin hyökkään". Sinänsä kunnianhimoista toimintaa näiltä ehkä 2-5cm pitkiltä kaloilta, jotka silloin tällöin pureskelevatkin sormen päitä (ei ne siis mitään paloja irti saa), jos niitä tarpeeksi pitkään härnää.

Ja vielä ilmoja pitäeli. Yhtenä iltana ja yönä satoi, mutta muuten aurinko paistoi koko ajan. Sen sijaan nyt pääsee tottumaan päivittäisiin sateisiin Kuala Lumpurissa, eikä Sumatralla varmaan kauheasti paremmalta näytä. Tiedä sitten, kun paikalle pääsee.

Kuviakin sain lisättyä muutaman. Myös travel-kansioon on lisätty ennen-kuva.

-Arto, Kuala Lumpur, Malesia

1 kommentti:

  1. Olit näemmä tutustunut paikalliseen poliisiinkin. Pitäisikö olla huolissaan?
    Hyvää matkaa - ilman virkavaltaa!
    Vihnuskallionkadun mummu ja pappa

    VastaaPoista