13.1.2011

Terveisi luksuksesta

Thanks Ems for all the hospitality in Makati.

Sitten uusi puhelinnumero on +639267501504

Eli matka saatu liikkeelle ja pitää sanoa, että eilen oli kyllä hyvä vastaanotto Manilassa, kun lentokentältä sai kyydin, kävi nopeasti syömässä, tarjottiin ensimmäiset San Miguelit ja pääsi nukkumaan hiukan rasittavien lentojen jälkeen, eikä väkisin ollut kehitetty mitään ylimääräistä ohjelmaa. Kaikin puolin siis vielä suomeksikin kiitokset siitä.

Itse lento meni yllättävän nopeastikkin, vaikka ei se siltä tuntunut, kun odotteli rinkan tuloa hihnalta. Ei tullut ihan heti ja kun porukka rupesi vähenemään alkoi tuntua siltä ettei se sieltä tulekkaan vaan jäänyt jonnekkin Frankfurtiin hihnalle. Tässä vaiheessa piti todeta, että olen hukannut myös oman laukkutagini, joten siinä vasta selittelyä ja selvittelyä missä se rinkka luuraa. No kaiken tämän pohdinnan jälkeen se rinkka sieltä viimein näyttää tulevan ja onhan tässä vielä 20 muutakin odottamassa.

Lentoreitti meni Irakin ilmatilan läpi. Jälkeenpäin tämän huomattuani vähän harmitti, ettei tullut katseltua Baghdadin valoja, jotka omalta puolelta olisi ilmeisesti näkynyt. Muuten Persialahdella näki hienosti kaikki kaupungit Qatariin asti, jonka jälkeen aurinko nousi ja ”pilasi” näkymät. Bahrain oli ilmasta käsin kaikinpuolin vakuuttava näky, kun sen näki aamuyön valaistuksessa kokonaisuudessaan kerralla.

Kuten aiemmin jo mainitsin Manilasta tuli päivän aikana hankittua paikallinen liittymä. Lisäksi tuli ostettua suunnitelmien mukaan märkäpuku, jossa tuli panostettua ruotsalaiseen laatuun, kun hinta oli kohdillaan. Tosin nyt katsottuna euroopan hintoihin kostuin tuosta täällä ostosta tasan kaupan päälle saamani Scuba Pron rash guardin verran. No eipä tarvinnut pistää lentokoneeseen. Vielä hyvin ehti illaksi lennolle ja pakoon Manilan ruuhkia. Täällä oli lentokentällä joku tarjous 888 pesoa (17€) johonkin kunnon hotelliin ja sai vielä kuljetuksen kaupan päälle. Tästä eteenpäin on kuitenkin tavoite etten maksa puoliakaan tuosta koko loppuaikana majoituksesta. Eli nautitaan tämä yksi yö nyt luksuksesta, kun sellaisesta maksettiinkin.

Huomenna sitten Sipalayhin valkoisten hiekkarantojen ja turkoosien vesien äärelle, jos selviää immigrationissa käynnistä tarpeeksi nopeasti, että ehtii vielä bussiin (ei hajuakaan koska viimeiset menisi). Loppuun pistän vielä pienet purkautumiset eli kun ei kiinnosta, niin kannattaa lopettaa lukeminen tähän. Tähän väliin laittaisin kuvan Jeepneystä, mutta ei tullut otettu sellaisesta kuvaa, joten katsokaa googlella.

Eli tähän pieni tarina Etihadin Frankfurtin transfer-tiskin hieman yli-innokkaasta virkailijasta, joka ohjeidensa mukaan kyseli viisumia tai paluulippua Filippiineiltä, jotta päästäisivät koneeseen. Kaivettuani tälle esiin jatkolennon Malesiaan hän jatkoi paluulipun kyselemistä ja rupesin vain väittelemään, että minullahan on jo lippu pois Filippiineiltä johon heidän ”vastuunsa” olemisistani maassa loppuu. No tämän jälkeen hän tutki Malesian sääntöjä ja rupesi sitten vaatimaan jatkolippua Malesiasta, jota ei tietenkään vielä ole (eikä tarvitsekkaan olla ja tiukimpien sääntöjenkin, mukaan vasta, kun olen lähdössä lennolle maahan). Väittely jatkui tästä ehkä 5 minuuttia, jonka jälkeen sanoin, että jos saan tähän nettiyhteyden, niin ostan halvimman lipun Malesiasta johonkin toiseen maahan tyydyttääkseni hänen vittumaisuutensa. Tämän jälkeen hän soitti johonkin ja pisti jonon sivuun odottamaan. Noin 10 minuutin päästä toinen virkailija saapuu paikalle, jolle nainen selvittää saksaksi tilanteen, johon mies vastaa suoraan ok, eikä mitään muuta. Seuraavana pääsen takaisin naisen puheille ja kysyn onko asia kunnossa, johon tämän itseensä kyllästyneen virkailijan pitää ruveta väittelemään, että pääset koneeseen, mutta perillä voi tulla ongelmia tämän takia. Luonnollisesti Filippiinien immigrationissa ei olla yhtään kiinnostuttuja mitä Malesiassa teen ja koska sieltä lähden, eikä heille tarvinut kertoa muuta kuin kauanko aion maassa vierailla. Itseäni ei tämä n. Puolen tunnin ylimääräinen menetys pahemmin haitannut, koska eipä lentokentällä paljon muutakaan tekemistä olisi ollut, mutta ehkä joku siitä n. 30m jonosta joka perääni muodostui joku missasi jatkonsa tai ainakin joutui panikoimaan tämän asioista tietämättömän idiootin takia.

-Arto, Bacolod, Filippiinit (osa kirjoitettu jo lentokoneessa tänne)

1 kommentti:

  1. Terveisiä pakkasesta!
    Hyvä, että olet päässyt perille. Täällä muuten paistaa aurinko, vau!=D Eli äkkiä ulos.
    -Heli-

    VastaaPoista