7.2.2011

Matka Padre Burgosiin

Sitten palataan nykyaikaan.

Eli eihän noista suunnitelmista mennä Boholille tullut mitään, kun tuo iltalaiva olisi mennyt, mutta halusin mennä sinne seuraavana aamuna, mutta se oli taas peruttu. No suunnitelmien muutos ja veneellä takaisin Dumagueteen, josta toisella veneellä Cebulle ja bussilla Cebu cityyn. Sieltä matka jatkui pyykinpesun ja parin päivän jälkeen yölaivalla Himangosille Leytelle, josta bussilla tämän eilisen aikana Padro Burgosin kylään, jossa olisi tarkoitus alkaa huomenna sukeltelemaan.

Matka oli varsin Cebusta Padre Burgosiin oli aika mielenkiintoinen, kun laiva oli perillä 03.00 aamulla ja ekat bussit lähti toki heti satamasta, mutta seuraavat vasta 05.30. Laivaan sai myös jäädä nukkumaan aamuun asti, mutta siinä tökkerössä, missä hersin ehkä 4h yöunien jälkeen ehkä 03.30 , niin tällaiset asiat tullut mieleen, vaan jo lähes tyhjästä laivasta ulos ja ihmettelemään, kun ei busseja liiku. Eipä hätää kun lähellä oli joku ravintola auki 24h, joten sinne syömään ja odottelemaan. Siellä sitten törmäsin pariin tyttöön, jotka oli menossa samaan suuntaan (asuivat paikassa missä kuulemma piti vaihtaa bussia) samalla bussilla ja siellä hetken juteltua kysyivät haluanko mennä katsomaan heidän kotikyläänsä (joka oli vartin ajomatkan päässä siitä bussin vaihto kaupungista Maasinista ja kuulemma sen seuraavan bussin reitin varrella). Kello on 05 sunnuntaiaamuna ja paikasta johon olisi tarkoitus mennä ei ole vapaata (toki tulin tänne Purgosiin majoittumaan sattumanvaraiseen majapaikkaan) ennenkuin seuraavana päivänä, joten ei kai minulla parempaakaan tekemistä ole (eikä sitä kai tollaisesta kutsusta voi/saa muutenkaan kieltäytyä tai sitä olisi tehnyt). No eilen aamuna tuli sitten kierreltyä Ichunin kylää ja syötyä aamiaista toisen näistä kotona. Voin vain kuvitella mitä siellä kävi isän mielessä, kun tyttö tuo minut aamiaiselle. Joka tapauksessa homma meni erittäin hienosti ja pääsin vielä yhden aikoihin Purgosiinkin. Kylä oli niin hienolla paikalla, mutta kivi/korallirannalla (koralli oli paikallisten sanomana ja luotetaan siihen, koska mitään syytä ei ole) ja taustalla hienot trooppiset ”vuoret” ja keskellä todella hieno kirkko, mutta muuten todella köyhä, kun rakennukset oli muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aikamoista bambuhökkeliä. Hienoja ihmisiä kaikki kenen kanssa siellä jutteli ja erittäin hienoa, että näki tuotakin puolta Filippiineistä, kun Manilan host ja muutkin paikalliset kenen kanssa on enemmän jutellut (oluen ja Tanduayn seurassa juttelut sitten erikseen, kun siinä ei sosioekonomisia mittareita katsella) ovat vaikuttaneet olevan sieltä rikkaammasta päästä kansalaisia.

Täällä sitten pitäisi viettää seuraava noin viikko sukeltaen Peter's dive resortissa, jonka jälkeen takaisin Cebulle, josta on lento Puerto Princesaan Palawanille 15. päivä. Niin ja kuvia tuli taas lisäiltyä muutama tuonne vanhaan paikkaan.

-Arto, Padre Burgos, Leyte, Filippiinit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti