4.3.2011

Filippiinit ja leopardihai (tai seeprahai ihan miten vaan haluaa)

Nämä kaksi eivät siis liity mitenkään toisiinsa (tai kai noita sielläkin uiskentelee, mutta itse en nähnyt). Enpä oikein keksi miten tämän vetäisi yhteen, mutta helvetin hieno maa. Heikkoja lenkkejä ei kohdalle osunut (paitsi ehkä Siquijor, koska siellä satoi melkein koko ajan ja El Nidon kylä, jka ei sitten millään luonnistunut). Coron ja Busuanga (siis samaa paikkaa) menevät taas ykkössuosikikseni tuolta ja tuonne on vielä pakko joskus palata. Rahaa siellä palaa aikalailla Thaimaan verran eli 20€ päivässä pärjää hyvinkin, mutta ehkä 5€ lisää niin pärjää helpommin (tuohon ei sitten tosiaankaan ole laskettu sukelluksia, mutta ei niitä päväbudjetteihin voi laskeakkaan). Oikein kituuttamalla ja halvimpia majoituksia tosissaan etsimällä (monesta paikasta pystyy löytämään majoitusta 250p tienoille, mutta taso on mitä on ja kalliimmat paikat pitää sitten skipata) päässee lähemmäs 10€.

Sitten paluu tänne Perhentianille. Tuo puhelinnumeroni on siis edelleen käytössä. Kuntoilun kannalta kävelen päivittäin biitsin toiseen päähän katsomaan viestit ja emailit, joten ne kyllä varmasti saan. Soittoihin vastaaminen taas onkin vähän hankalampaa.

Sitten sukellusosioon, jossa ajattelin ruveta esittelemään Perhentianin sukelluspaikkoja, mutta toki isoimmat kohokohdat mainitsen edelleen. Näkyvyys on lähtenyt hyvin nousuun, kun ekalla sukelluksella se oli ehkä vähän yli 5m, joka jäi päivän ainoaksi. Tänään päästiin jo 20m, joka on täällä aika normaali ihanteen ollessa 30m. Tänään tuli ensimmäisellä sukelluksella sitten nähtyä ensimmäinen ”isompi” (valashait nähtiin vain snorklaamassa ja aiemmin näkemäni hait ovat olleen max. 1m) hai, kun pohjassa mötkötti pari metrinen leopardihai (kuvia tästä on jo ladattu). Hyvin pääsin asemiin ottamaan kuvan parin metrin päästä suoraan edestä, kun joku pelästytti sen ja tämä lähti liikkeelle, joten se ”paras” kuva jäi puoli haita pois, mutta tuo takaapäin otettu on omasta mielestä ihan onnistunut. Tekstiä alkaa olla jo sen verran, että jätetään sukelluspaikkojen esittelyn aloitus ensi kertaan. Leopardihai tuli vastaan Lang Tengahin saaren (20min venematkan päässä) edustalla. Joku sanoi, että se on seeprahai ja piti tarkastaa ja molempia nimiä käytetään, vaikka leopardihailla wikipedia löytääkin toisen lajin.

-Arto, Perhentian Besar, Malesia

1 kommentti:

  1. Hienoa-upeet maisemat.Taidat viihtya siella seuraavat kuukaudet...antoisaa opiskelua
    t aani

    VastaaPoista