29.8.2010

Budapest

Tämä lyhyempi matka pääsi sitten eilen alkamaan ja Budapest ensimmäisenä kohteena. Eilen tuli vietettyä iltaa lähinnä hostellilla ja puolen yön aikaan käytyä parilla tuossa lähikuppilassa, mutta varsinaisesti jäi kaupunki näkemättä. Tänään sitten tuli nähtyä muutakin kuin paikallisia olutmerkkejä ja tuli tehtyä reippaamman puoleinen kävelylenkki kaupungin ympäri, jonka päätteeksi pääsi aseettoman ryöstön kohteeksi, kun junamatka Bukarestiin kustansi vaivaiset 55€. Ainut bussifirma, jonka netistä löysin kulkevan reittiä ilmoitti, lopettaneensa Bukarestin reitin pari viikkoa sitten, kun kävin niiden toimistolta ensin lippuja kyselemässä. Nyt on aika lyhyiden päikkäreiden, jonka jälkeen toteuttamaan jatkoa. On muuten harvinaisen kaunis kaupunki ja voi tuollaiselle listalle lyödä suoraan kärkeen, jos sellaista pitäisi. Kovat odotukset on, että Istanbul tämän vielä tuota syrjäyttäisi.

Niin tuo siirtyminen tapahtuu huomenna yöjunalla, joten eiköhän seuraavat raportit tule sieltä tai viimeistään Chisinausta.

Ja ettei unohdu niin pakko mainita vielä Turun lentokentän 2 terminaalista. Jos joku on kuvitellut Raiskin Tampereen terminaalin olevan harvinaisen ankea, niin onhan se sitä. Kuitenkaan se ei pääse lähellekkään Turun kakkosterminaalia, joka ulkoa näyttää pieneltä 50-luvun teollisuushallilta, joka on viimeiset 20 vuotta ollut hylättynä. Sinänsä ihan hauskan näköinen. Sisältä ei pahemmin mitään erityistä mainittavaa, mutta ei se kauheasti tota kokonaisuutta "pelasta".

-Arto, Budapest, Unkari

1 kommentti: